Saturday, June 12, 2021
НачалоКриминалниБорисов говори относно обвиненията от Божков и Пеевски

Борисов говори относно обвиненията от Божков и Пеевски

"Нямам фирми, нито пък общ бизнес с Делян Пеевски. Никога не сме получили стотинка от лицето Божков - никога", това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг.

“Нямам фирми, нито пък общ бизнес с Делян Пеевски. Никога не сме получили стотинка от лицето Божков – никога”, това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг.

“Няма да изброявам, но само искам да напомня защо ме избраха за главен секретар, кмет на София и след това десетки пъти на избори. Именно заради борбата с корупцията, за която сме направили много. Не мога да приема недомлъвките на някои политически лидери. Моите отношения с Пеевски отдавна съм ги изяснил и те са само политически. Нито имаме фирми, нито имаме общ бизнес. Никога не сме получили стотинка от лицето Божков”, отбеляза Борисов.

“Пеевски съм го виждал преди месеци, само политически срещи съм имал с него, те винаги са били свързани с местните райони, където сме подпомагали”, заяви Борисов.

Той коментира санкциите, наложени от САЩ на Делян Пеевски, Васил Божков и на 64 фирми.

“Подкрепяме мерките на финансово министерство на САЩ и очакваме и нашите правораздавателни органи да продължат в тази посока”, допълни той.

“Миналата година с президента Тръмп, с републиканското правителство, където присъства и сегашния посланик на САЩ, с вицепрезидента и държавния секретар сме обсъждали всички геостратегически проекти и сме имали пълно съвпадение на общите ни интереси по тези проекти – България и САЩ и всички наши съседи.
Превъоръжаването на армията с новите F-16. Само месец преди да напуснем управлението подписахме два стратегически меморандума – по 5G и по стратегическата отбрана. Винаги като партия ние сме поддържали възможно най-добри отношения с колегите от САЩ. Затова подкрепяме мерките на тяхното финансово министерство и очакваме и нашите правораздавателни органи да продължат в тази посока на базата на информацията, на разследванията, на фактите и доказателствата. По-скоро ми е чудно как бихме определили такъв цитат на президента Румен Радев от 9 юни 2020 г.: “Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители“, каза Борисов.

“Ако трябва да поемем вина за нещо, това е за нашия зам.-министър Манол, който е член на ГЕРБ. Когато избухна скандалът с къщите за гости, той беше отстранен като зам.-министър изтеглен от партията. Точно по времето на нашето управление бяха арестувани министри и се влизаше в Министерства”, добави Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ