Sunday, June 6, 2021
НачалоРегионални новиниВарнаBlack Sea Cup стартира в събота във Варна с над 300 участници

Black Sea Cup стартира в събота във Варна с над 300 участници

Официалния старт е в събота от 17.45 ч. в плувен комплекс „Приморски“.

Над 300 състезатели от 30 клуба от България, Турция и Франция ще се състезават в международния турнир по плуване Black Sea Cup във Варна. Официалния старт е в събота от 17.45 ч. в плувен комплекс „Приморски“.

Турнирът е квалификация за световното първенство във Фукуока, Япония през 2022 г. Надпреварата е организирана от шампиона на България – ПСК „Черно море“ и дирекция „Спорт“ към община Варна.

Black Sea Cup ще се състои по всички закони на ФИНА, под ръководството на международен сертифициран съдийски състав. Участниците ще се състезават в отворена система, като класирането ще се извърши съобразно възрастовите групи и пола, а наградният фонд е в размер на 16 000 лв.

Сред участниците е двукратната участничка на олимпиади Екатерина Аврамова, която се състезава за Турция. В миналогодишното издание най-добри състезатели по системата на FINA станаха Габриела Георгиева (Дамини ЛВ, София) и Йордан Янчев (ПК Сандански). Домакините от ПСК „Черно море“ спечелиха най-много медали – 27 (8 златни, 9 сребърни и 10 бронзови).

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ