Monday, April 5, 2021
НачалоИзбраниБалканите и Черно море ще са домакини на най-голямото военно учение на...

Балканите и Черно море ще са домакини на най-голямото военно учение на САЩ и НАТО

"Дифендър Юръп" 21 е с отбранителна цел и ще демонстрира твърдия ангажимент на Америка като стратегически партньор за сигурността на региона

Балканите и Черноморският регион ще бъдат домакин на най-голямото военно учение на САЩ и НАТО тази година. “Дифендър Юръп” 21 е с отбранителна цел и ще демонстрира твърдия ангажимент на Америка като стратегически партньор за сигурността на региона. В него ще участват 28 000 войници от 26 партньорски страни от НАТО и САЩ. Ще се разиграе на 30 полигона в 14 държави от Балтика до Балканите и от Северно до Черно море, съобщи БНТ.

“Дифендър Юръп” е най-мащабното, широкообхватното и централно военно учение на съюзниците тази година. Учението е от март до средата на юни. В рамките на няколко по-малки учения хиляди войници едновременно ще провеждат отбранителни операции по море, суша и въздух.

3 000 военни от 16 държави ще практикуват бойни стрелби, противовъздушни операции, медицинска евакуация, преминаване на съюзнически войски.

Освен че фокус е Черно море и Балканите, новото в “Дифендър Юръп” тази година е използването на военна екипировка, прехвърлена от САЩ в Европа на ключови позиции в Норвегия, Германия и Италия.

Целта на всичко това е да се потвърди ангажимента на САЩ и НАТО към сигурността на Балканите и Черно море – ключови зони на геополитическо напрежение, особено през последните няколко години.

Всичко интересно за Варна вижте – ТУК

Разгледайте цялата ни категория ПОЛЕЗНО – ТУК

ЛЮБОПИТНО – ТУК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ