Начало Криминални Арестуваха хирург от Добрич, разпространявал детско порно на работа

Арестуваха хирург от Добрич, разпространявал детско порно на работа

25
Районната прокуратура в Добрич привлича към наказателна отговорност лекар, разпространявал материали със сексуална експлоатация на деца 

Лекар от хирургично отделение в добричка болница предстои да бъде привлечен към наказателна отговорност за разпространение на  материали със сексуална експлоатация на деца.  Д-р Артур П. е бил задържан рано тази сутрин в дома си от служители на сектор „БОП“ в Добрич към ГД на БОП в МВР, след като е засечен да разпространява порнографски материали от болницата, в която работи по време на нощни дежурства.

Районната прокуратура в Добрич вече го е привлякла към наказателна отговорност по досъдебно производство, образувано за престъпление по член 159, ал. 4, във връзка с ал. 2 от НК, извършено като продължавано деяние.

Престъпната дейност на хирурга е била установена от отдел „Киберпрестъпност“ в ГД БОП, след като е засечен IP-адрес, от който се теглят и разпространяват файлове, представляващи сексуална експлоатация на деца, някои от които на видима възраст под 14 години. IP-адресът се оказва на отделение в добричка болница. По работните графици в отделението, списък на лицата с достъп до Wi-Fi-мрежата на болничното отделение е установен като извършител д-р П.

Престъплението е извършвано в периода от 2 октомври 2019 до 29 февруари тази година чрез интернет, като лекарят използвал електронна система, чрез която разпространил порнографски материали с размер над 16 терабайта. При претърсване в дома му и в служебния му кабинет в добричката болница са иззети 3 лаптопа. На тях разследващите са установили 1,21 терабайта изтеглени порнографски материали и разпространени над 16 терабайта.

Лекарят, който е с двойно гражданство, е от девет години в България. Районната прокуратура в Добрич му е наложила забрана да напуска страната и му е наложила парична гаранция в размер на 1000 лева.

 

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук