понеделник, март 8, 2021
Начало Регионални новини София 500 акта са съставени в столицата за неспазване на противоепидемичните мерки

500 акта са съставени в столицата за неспазване на противоепидемичните мерки

500 акта са съставени в столицата за неспазване на противоепидемичните мерки

Хигиенизираме домовете си, както и входовете си – всичко това е за нашето здраве, това на семейството и децата ни. Освен физическата дистанция, дезинфекцията е много важна. Собствениците на сградите и домоуоравителите решават как да се поддържат входовете.

“Софиянци са интелигентни хора – не е нужно да има санкции, ако не се почистват общите площи и площадките във входовете”, каза още столичният кмет. 

- Реклама -

Фандъкова разкри, че улиците е мият и с част дезинфектант, а безплатните зони в София постепенно ще се премахват. 

“Столична община подпомага възрастни хора – 310 души получават безплатна храна. София е голяма, колкото повече хора са ангажирани като доброволци, толкова повече хора ще се подпомагат. Благодаря и на хора, които помагат на съседите си и на Оперативния щаб”, разкри столичният кмет. 

“Целият ресурс на СДВР е впрегнат да следи за спазване на правилата. Общинска полиция няма почивки – работят непрекъснато. Санкции ще има – трябва да сме безкомпромисни. Нарушаването на правилата засяга всички. Нека се слушаме обръщенията на лекарите и директорите на болниците”, призова Фандъкова. 

“На 500 акта са съставени в София във връзка с нарушаването на правилата заради извънредното положение. Със сигурност има и актове и за неносене на маски. Предупредихме многократно да не се събират хората. Лично в петък видях групички пред НДК. В парковете започнаха да се спазват мерките”, разкри Йорданка Фандъкова. 

“Над 90% от софиянци спазват правилата, но заради останалия малък процент рисът за всички е изключително голям. Призовавам и хората да не носят маските под носа си – така няма смисъл. Апелирам всички да изчакват търпеливо на организациите и по КПП-тата”, каза още тя. 

“Видях търговци по пазарите без маски – те философстваха и разсъждаваха, Не искаме да спираме търговията, но правилата трябва да се спазват”, коментира Фандъкова темата със затварянето на пазарите. 

“Отслабването на мерките зависят от хора, както и от Щаба за борба с коронавируса”, заяви столичният кмет. 

“Ще намалим интервала на движение на метрото в часовете 16:30-18:30. Метрото и неговото завършване няма да зависи от епидемията. Сратегическите обекти ще се изпълнят – детски градини, Околовръстен път и метро. Ще има и обекти, които ще се замразят – от тях ще спестим 8 млн. лв.”, коментира Йорданка Фандъкова. 

“Преди месец имах признаци на коронавирус, направих си тест – беше отрицателен. Оттогава не ми се е налагало да се тествам”, завърши кметът на София. 

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

Хороскоп за месец МАРТ

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП: Един преходен месец между зимата и пролетта, когато очакваме положителна промяна и когато най-накрая можем да кажем довиждане на студените дни. Такъв е...

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП за 25 – 31 януари

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП: Интересни случки за едни, нова любов – за други   Овен През следващата седмица може да очаквате интересни случки, що се отнася до вашите работни...

От утре мерките в цялата страна се затягат – здравния министър с нова заповед

С нова заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов се затягат противоепидемичните мерки на национално ниво. От четвъртък, 29 октомври, до 12 ноември, гимназисти и...

Седмичен хороскоп за 15-21 февруари

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП: Промени ще завладеят едни, криви сметки ще забележат други   Овен През тази седмица едва ли ще се изправите пред някакви по-сериозни пречки или проблеми....

Дневен хороскоп за 1 март

ДНЕВЕН ХОРОСКОП: Бъдете ЗДРАВИ, РУМЕНИ и ЗАСМЕНИ! Честита Баба Марта!   Овен През този ден ще Ви се иска да се занимавате с нещо, което не е...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Станислав on ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ
Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!