Monday, August 2, 2021
Начало Избрани 5 пъти, в които хората са били убедени, че идва краят на...

5 пъти, в които хората са били убедени, че идва краят на света

Краят на света е тема, която вероятно винаги ще буди интерес в много хора. В последните години се появиха какви ли не теории и конспирации, че ще се случи някаква катастрофа, която ще се отрази на цялото човечество. 

Ето 5 случая, в които хората са били убедени, че светът ще свърши:

Предсказанието на Джийн Диксън

Американската гадателка Джийн Диксън предсказва в книгата си от 1970 г. „Призив за слава”, че светът ще бъде ударен от Армагедон през 2020 г. В книгата си Диксън пише: „Армагедон ще се случи през 2020 г., когато фалшивият пророк, Сатаната и Антихристът ще се надигнат и ще се борят срещу човечеството“. Диксън е жената, предсказала убийството на американския президент Джон Кенеди през 1963 г.

„Кометата на Бонила“

Според мексиканският астроном Хосе Бонила цивилизацията ни е била на косъм от унищожение през август 1883 г., когато стотици фрагменти от комета се разминали със Земята.

Слънчева буря

По информация от НАСА през 2012 г. силна слънчева буря за малко е щяла да връхлети Земята и да наруши функционирането на електрическите мрежи, „връщайки днешната цивилизация в XVIII век“. Бурята от 23 юли 2012 г. е била най силната през последните близо 160 години, а според НАСА, ако слънчевото изригване бе станало една седмица по-рано, Земята неминуемо е щяла да бъде засегната.

Норвежкият ракетен инцидент

На 25 януари 1995 г. учени от Норвегия изстрелват напълно безобидна ракета за изучаване на северното сияние. В същото време руски радар регистрира нещо подобно на американска балистична ракета и тогавашният президент Борис Елцин е имал десет минути, за да вземе решение за контраатака по САЩ. Според “Росийская газета” в този ден за първи път Елцин е отворил куфарчето си, в което се е намирало устройството, чрез което е можел да изстреля ядрена ракета. За щастие Борис Елцин не е взел това решение, а няколко минути по-късно е било съобщено, че ракетата е паднала в океана, без да причини вреда.

Големият адронен ускорител

През 2008 г. много хора бяха сигурни, че ЦЕРН ще отвори черна дупка, която ще погълне света с устройството си, което наричат Големият адронен ускорител (ГАУ). Това устройство и било създадено с цел пресъздаване условията във Вселената части от секундата след Големия взрив.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ