Monday, April 19, 2021
НачалоИзбрани44-ото Народно събрание вече е история...

44-ото Народно събрание вече е история…

Работата на 44-ото Народно събрание (НС) официално приключи на 25 март

Работата на 44-ото Народно събрание (НС) официално приключи на 25 март. В присъствието на 194 депутати за по-малко от час бяха прочетени заключителните декларации на парламентарно представените партии с изключение на ДПС.

Председателят на парламента Цвета Караянчева благодари на доброволците в изборния процес и цитира Евангелието на Лука: „Всяко царство, разделено против себе си, запустява и дом, разделен против себе си, пада.“

„Народното събрание не винаги е било на нивото на предизвикателствата“, каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

По думите ѝ въпреки недостатъците си, този парламент е изпълнил своята функция – „излъчи правителство, не позволи да се подмени вотът на избирателите, осигури сравнително стабилна среда, страната ни не беше хвърлена в хаос и безвластие“.

Лидерът на БСП обърна внимание, че в рамките на мандата си 44-ото Народно събрание е станало „изпълнител на волята на един човек – премиера“, вместо да контролира изпълнителната власт.

„Обединени патриоти“ изместиха ДПС от позицията на балансьор и дисбалансираха трипартийния, посттоталитарен политически модел“, каза от името на групата на малката коалиция в управлението – на ВМРО и НФСБ, нейният съпредседател Искрен Веселинов.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пък отбеляза последното заседание на този парламент с коментар във фейсбук: „Днес приключва унижението на институцията Народно събрание.“

Като типични практики за 44-тия парламент той отбеляза гласуването на закони в нарушение на конституцията и правилника, „приемането на бюджети като подписан празен чек за изпълнителната власт, промяната на закони преди да са станали правен факт“ и „популисткото харчене на обществени средства“.

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро беше единственият представител на правителството, който уважи последното пленарно заседание на това Народно събрание.

Всичко интересно за Варна вижте – ТУК

Разгледайте цялата ни категория ПОЛЕЗНО – ТУК

ЛЮБОПИТНО – ТУК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ