Friday, October 15, 2021
НачалоКриминални3 години пробация и безвъзмезден труд за младежа, заплашил с убийство Ива...

3 години пробация и безвъзмезден труд за младежа, заплашил с убийство Ива Митева

Любомир Яков се заканил с убийството на председателя на 46-ото Народно събрание, като изпратил имейл на Министерство на правосъдието с думите:

Обвиняемият за закана за убийство към председателя на 46-ото НС Ива Митева, е осъден с наказание „Пробация“ за срок от 3 години. Две години той трябва да полага и по 200 часа „безвъзмезден труд в полза на обществото“, информират от Софийската районна прокуратура.

На 02.09.2021 г. обвиняемият Любомир Яков се заканил с убийството на председателя на 46-ото Народно събрание, като изпратил имейл на Министерство на правосъдието с думите: “В София съм, имам оръжие и ще я убия, има майка и нея я знам къде живее“.

На 03.09.2021 г. Ива Митева е уведомена за електронното писмо и заканването, възбудило у нея основателен страх за осъществяването му. Още на същия ден Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал.3, вр. ал. 1 от НК.

В хода на разследването са извършени множество действия – разпитани са свидетели и направени са експертизи, които сочат Любомир Яков като деец.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ