Monday, June 7, 2021
НачалоПолезноCoVID-19234 души са преминали преглед в ковид зоните в общинските ДКЦ-та

234 души са преминали преглед в ковид зоните в общинските ДКЦ-та

234 души са прегледани в ковид зоните в общинските ДКЦ-та през изминалата седмица, информира от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

234 души са прегледани в ковид зоните в общинските ДКЦ-та през изминалата седмица, информира от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

 

Най-много – 100 лица с грипоподобни оплаквания, са посетили ДКЦ III. Извършени са им антигенни тестове, от които 63 са дали положителен резултат. 12 души са пратени за рентгенография на бял дроб, като при 10 от тях е открита пневмония.

 

В ковид зоната в ДКЦ II „Свети Иван Рилски“ в Аспаруховоса са прегледани 89 лица, направени са 83 теста, от които 34 са положителни. 17 човека са насочени за рентгенография на бял дроб, от които 6-ма са с пневмонияи, 6-ма са пратени за хоспитализация.

 

В ковид – зоната на ДКЦ I „Света Клементина“ са прегледани 18 души, от направените антигенни тестове, един е положителен. 14 са рентгенографиите на бял дроб, при които е открит един бронхит.

 

В кабинета на ДКЦ V „Света Екатерина“ са прегледани 21 лица, направени са 10 антигенни теста, от които няма положителни. Направени са 20 рентгенови снимки и едно кръвно изследване.

 

В ковид – зоната на ДКЦ „Чайка“ са преминали 6 човека. От направените им тестове, един е положителен. Насочвани са по телефона са приблизително 45 души, на които са дадени препоръки, назначено лелечение, следят се и се поддържа обратна връзка с тях.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ