Tuesday, April 20, 2021
НачалоИзбрани21 годишен, печатал фалшиви пари във Варна

21 годишен, печатал фалшиви пари във Варна

Фалшивите петдесетолевки са печатани в специално наета за дейността квартира 

На 15 март 2021г. в рамките на три часа са получени сигнали от денонощен магазин, от таксиметрова фирма и от пицария във Варна, че за стоките и услугите им е платено с неистински банкноти, копюр 50 лева.

При незабавните действия на полицейските служители бързо е установено, че лице на 21 години, криминално проявен за грабежи, е съпричастен към деянието. Установена е и нарочно наета за престъпна дейност квартира в гр. Варна.

Със случая е запознат прокурор при Окръжна прокуратура – Варна и под негов надзор на 19 март са предприети действия по претърсване на адреса. В апартамента е намерена е действаща печатна работилница за неистински парични знаци. Иззети са над 80 готови неистински банкноти копюри от 50 лева, с повтарящи се серийни номера, емисия 2019г. и над 500 бр. неизрязани неистински банкноти, също копюри от 50 лв.

Намерени и иззети са също и устройство за печат, хартия, голям брой холограмни стикери/лайсни, имитиращи защитната лента и всички необходими за производството на фалшификати инструменти.

По случая е образувано досъдебно производство. Лицето е задържано за срок от 24 ч., а по-късно, с постановление на прокурор при Окръжна прокуратура – Варна е задържан за срок от 72 часа. Работата по случая продължава, с оглед установяване съпричастност и на други лица към престъпните деяния.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ