четвъртък, януари 21, 2021
Начало Любопитно 12 неща, които не трябва да споделяме във Facebook

12 неща, които не трябва да споделяме във Facebook

Facebook е сила и определено притежава власт над хората. В днешно време той е един от основните източници на информация и връзката с околния свят в забързаното ежедневие.

Важно е обаче да знаем, че има информация, която не е хубаво да споделяме, като например домашния си адрес или къде точно учим или пък работим, пише Edna.bg. Ако се притеснявате за сигурността на личните си данни, Ви представяме списък с нещата, които да изтриете от профила си:

- Реклама -

Рожден ден – датата ви на раждане е сред най-важните парчета от пъзела, който включва и името и адреса ви, а оттам някой може да получи лесен достъп до банковата ви сметка.

Телефонен номер – в най-добрия случай може да ви звънне някой таен обожател, а в най-лошия – измамник или зловещ преследвач.

Повечето от “приятелите” ви – учени са доказали, че можем да имаме не повече от 150 стабилни приятелства с група от хора.  Ето защо е добре да изчистите листа с приятелите, с които дори не се поздравявате на улицата.

Снимки на децата ви – най-важният въпрос е – каква информация за себе си биха искали да виждат децата ни в социалните мрежи, когато самите те пораснат и започнат да ги използват? Ние не е трябвало да се притесняваме за това, но сегашните поколения трябва да се замислят.

Къде ходят на училище децата ви – не бива да давате достъп до такава информация на непознати.  Сами се досещате какви биха могли да са рисковете.

Достъп до местоположението ви  – също се досещате за причините.

Мениджърът ви – това е абсолютна класика. Общуването във Facebook трябва да бъде по-неангажиращо. Ето защо не е хубаво шефът ти да има достъп до всичко, което публикуваш на стената си. Хубаво е да има разграничение между личния и професионален живот.

Спрете да се отбелязвате – тагването от различни локации може да даде прекалено много информация за вашето местонахождение, особено ако е от домашния ви адрес – така издавате точното място, на което живеете.

Къде и кога ще ходите на почивка – това е добре дошло за всички крадци и недоброжелатели.

Любовния ви статус – ако искате да отпразнувате новата си любов, не го правете във Фейсбук. Нещата може и да не потръгнат, а смяната от Обвързан в Необвързан е достатъчно ужасна сама по себе си.

Детайли за дебитни и кредитни карти – това НИКОГА не е добра идея да се споделя.

Снимки на самолетни билети – да, може да искате да се похвалите къде отивате на почивка, но някой може да сканира кода на билета ви и да получи важна информация за вас и вашия полет.

Източник: Нова Варна 
Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

От утре мерките в цялата страна се затягат – здравния министър с нова заповед

С нова заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов се затягат противоепидемичните мерки на национално ниво. От четвъртък, 29 октомври, до 12 ноември, гимназисти и...

Седмичен хороскоп от 7 до 13 декември

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП: Периодът ще е подходящ за творчески прояви, очакват се и финансови постъпления, но някои ще се лутат и няма да намерят правилния...

Мъж е прострелян по време на лов

В районното управление на Средец е получено съобщение за инцидент по време на организиран ловен излет, провеждан в землището на с. Гранитец, общ. Средец,...

Знаете ли кой е първият български (официален) милиардер и от къде е?

Влад Танев е първият официален милиардер от България и по- точно от Варна. Caмo пpeди 3 гoдини Rоbіnhооd e нaбиpaщo пoпyляpнocт пpилoжeниe зa тъpгoвия c...

ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ

Изплагиатстваха емблемата на бензиностанции VM В редакцията на topnewsbg.com бе получен сигнал от читател, че е бил подлъган да зареди колата си с гориво, заради...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Станислав on ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ
Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!